Release: Nattstycken

22 maj 2018

Arr: Redaktionell praktik Göteborgs universitet

Den 22 maj utkommer antologin Nattstycken där sammanlagt 25 författare och konstnärer medverkar med noveller, dikter och bilder på temat ”natt”. Bakom projektet står studenterna på utbildningen Redaktionell praktik vid Göteborgs universitet. Varmt välkomna på releasefest och presentation tisdagen den 22 maj kl 19.00. 

Alla har vi någon gång haft svårt att sova, haft mardrömmar eller kanske aldrig ens kommit i säng. Många är de berättelser som utspelar sig efter mörkrets inbrott. Saker som känns helt omöjliga på dagen framstår under natten som fullt rimliga och fantasin når inga gränser. Några av dessa berättelser finns nu att läsa i antologin Nattstycken. Där återfinns allt från klimakteriebesvär till nattjobb på fabriken, från ångest och ensamhet till salig lycka och gemenskap, från barnafunderingar och enhörningar till beslutsamhet att göra sådant man bara drömmer om på dagen.

Antologin är ett sätt att ge plats och röst till skrivande människor som inte i första hand ser sig som författare. Ambitionen är att lyfta fram den gängse människan och dess berättelser. Nattstycken är en del av det större publiceringsprojektet Projekt Relä, på vars hemsida du finner mer information om antologin, författarpresentationer och en podcast om det redaktionella arbetet med boken. Nattstycken kommer förutom i tryckt form finnas tillgänglig som PDF och ljudbok. För ännu mer info, besök www.projektrela.se!