Releasefest för Girlpower

12 oktober 2018

Arr: Scribo förlag

Välkomna på releasefest fredagen den 12 oktober kl 17.30-20.30.

Anton Skoglund släpper sin första bok Girlpower på sin 18-årsdag. Var med och fira! Det blir mingel, signering, uppläsning, mat och dryck. Boken finns förstås till försäljning till ett fint releasepris.

 

Anmäl er gärna till: info@scriboforlag.nu.

Girlpower riktar sig till ungdomar i tonåren. Den handlar om att kunna ta sig igenom svårigheter och att det finns människor som kan stötta en om man har problem.

Huvudpersonerna Antonia, Felicia och Alicia är tre 14-åriga tjejer, som är bästa vänner. I boken får man följa deras liv och vardag i skolan tillsammans med de andra eleverna. Det handlar om mobbing och utsatthet, om vilka svårigheter man kan stöta på som tonårstjej och det tuffa klimat som råder i området där de bor. Men det handlar också om glädje och förväntningar och om den styrka de tre vännerna ger varandra tillsammans.

Författaren Anton Skoglund har själv haft en tuff uppväxt. När han gick i låg- och mellanstadiet blev han utsatt för mobbing i sin skola och under en lång period vägrade han att ens gå dit. Han lider också av den sällsynta neuropsykiatriska sjukdomen PANDAS (Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorders Associated with Streptococcal infections), som han drabbades av efter en halsfluss vid 4 års ålder. Sjukdomen kan ge symptom som enorm trötthet, minnes- och matematiksvårigheter, tics, motoriska problem, depressioner, ångest, hallucinationer och psykoser.

Anton har alltid gillat att skriva och har velat bli författare sedan han gick i lågstadiet. Skrivandet kunde få honom att må lite bättre och glömma allt det jobbiga som var i skolan. Han skapade världar och positiva karaktärer i sina berättelser, som gav honom kraft att fortsätta kämpa.