Releasefest för Vi rymmer till Draken

10 mars 2024, kl: 15:00

Arr: Susanna Martelin & Amanda Chanfreu

Välkomna på releasefest för Vi rymmer till Draken!
Författaren Susanna Martelin och illustratören Amanda Chanfreu hälsar både barn och vuxna hjärtligt välkomna att fira att boken Vi rymmer till Draken kommit ut. Vi rymmer till Draken är en illustrerad kapitelbok för åldrarna 6-9 år, men kan såklart även läsas av lite större barn och vuxna.

Såhär kommer dagen att se ut, med ungefärliga tider:

Kl 15.00 – 16.00 Mingel
Kl 16.00 – 16.30 Scensamtal om boken
Kl 16.30 – 18.00 Signering och bokförsäljning och mer mingel

Vi bjuder på lite att dricka med lättare tilltugg. Gratis inträde.

Vi undanber oss blommor och dylikt, men ser gärna att ni skänker ett bidrag till Akutinsamling till Gaza av Palestinagrupperna, Swish: 1239011578

Hoppas vi ses!
Varma hälsningar, Susanna och Amanda

Om boken:

Jaana och bästa vännen Lina har övat i veckor för att uppträda tillsammans på skolavslutningen. Snart är det dags! Men då kommer ett fruktansvärt besked: Jaanas mormor i Finland har dött. Något så hemskt borde inte få hända, men det har hänt ändå. Och något har hänt med mamma. Har hon blivit sjuk av sorg? Hur ska det nu bli med uppträdandet och skolavslutningen om inte mamma kommer?
Jaana och Lina måste göra mamma glad igen. Även om det innebär att de måste söka upp Draken – den arga tanten på torget som alla är rädda för. Det sägs att Draken vet mer än någon annan om hur sorg kan botas. Men för att lyckas med sitt uppdrag måste Jaana och Lina vara både modiga och listiga…

Susanna Martelins text är barnkära och varm med stråk av magisk realism. Amanda Chanfreaus omsorgsfullt tecknade kapitelbilder blandar vardagsnära detaljer med stämningsfull fantasi. En högläsningspärla för både stora och små!

Länk till boken på förlagets hemsida: https://www.bonniercarlsen.se/bocker/293026/vi-rymmer-till-draken/