Releasefest för Villa Svea av Mats Erasmie

29 september 2022, kl: 18:00

Arr: Mats Erasmie

Nu närmar sig min release av avslutningen på Dödskaravantrilogin. Boken heter Villa Svea. Vi startar den 29/9 18,00. Alla är välkomna. Dryck och enklare förtäring serveras. Jag kommer att kort berätta om min personliga resa med Dödskaravanen. Alla är välkomna.

Villa Svea

”Vet hut! I det här huset är vi svenskar och här pratar vi svenska. Ska du prata som en kreol har du inget här att göra.”

Svenskkolonin Villa Svea i Argentina växer och utmaningarna är många. Utvandrarnas längtan efter det gamla landet är stark och kampen med att bevara det svenska blir allt viktigare. Anna, Arvid och de andra emigranterna kämpar för att skapa sig ett drägligt liv, trots alla svårigheter de står inför. Gräshoppor, vandrarmyror, hänsynslösa banditer och korrupta tjänstemän gör det inte lättar. När Gustaf Berzelii i slutet av 1917 besöker kolonin upptäcker han genast att kontrasten är stor till det bekväma liv han lever i Buenos Aires. Hans pengar och handlingskraft kommer att spela en stor roll i utvecklingen av samhället. Men är han redo att ta steget och själv bli en del av kolonin och hur ska Villa Sveas framtid se ut?

Villa Svea är en gripande, spännande och verklighetsbaserad roman om integration och immigration när svenskarna som flydde Fattigsverige skapar sig ett nytt hem i Argentina. Det är den fristående och avslutande tredje delen i Dödskaravantrilogin.