Releasefest Uppväxtnostalgi för freaks på HPKSM

29 september 2018

Arr: Dockhaveri

Releasefest för för Alex Alvina Chamberlands bok Utelåst – Uppväxtnostalgi för freaks (Dockhaveri) tillsammans med Scener & Samtal på Studio HPKSM på Storgatan 20 i Göteborg. Kom och fira, ni behöver inte le och vara glada. Hundar och katter får komma också, så länge hundarna lovar att de respekterar katternas integritet. Alla djur är välkomna, men rovdjuren får lova att låta bli att jaga.

Festen börjar kl. 19, och ni kan få hoppa på karusellen när ni vill. Det kommer spelas musik, låtar som förekommer i boken – allt från Sven-Ingvars till Diamanda Galás till Lauryn Hill, samt ett par andra favoriter. Kl. 21/21.30 blir det läsningar av Andrea Lundgren, Petra Mölstad, Yolanda Bohm samt en specialskriven kollektiv text från Dockhaveri. Författarinnan Alex Alvina Chamberland läser också från Utelåst – Uppväxtnostalgi för freaks och dess refuseringsbrev.

Boken kommer finnas till försäljning och det går även att få den signerad med namn och rosa läppstiftspussmärke.

>>Tid: Från kl. 19, läsningarna sker kl. 21/21.30
>>Plats: Studio HPKSM (bakfickan) Storgatan 22 i Göteborg

PS Ni är också varmt välkomna på en läsning och ett samtal mellan författarinnan och MariaMargareta Österholm från Dockhaveri på Scener & Samtal på Världskulturmuséet kl. 11.45-12.30 den 29:e.

Om boken
Framtidsscenario: Vi letar med ljus och lykta efter andra narrativ. Jag är inte din son. Kanske är jag din dotter. Kanske är jag helt enkelt bara ditt barn.

Utelåst – Uppväxtnostalgi för freaks är en roman som parodierar uppväxtskildringens förskräckliga sommarpratsdramaturgi. Läsarna tas med på en brokig och bråkig resa över land och hav från Kycklinghuvudstaden (Petaluma) till Volvohuvudstaden (Torslanda) och tillbaka igen. Catwoman, ABBA, Gaston, Clarice Lispector, Evita, Lil’Kim, Valerie Solanas, Steffi Graf, Courtney Love och en liten transunge som läst den fula ankungen. Skolportarna öppnar sig på vid gavel och en extravagant hackkyckling tar plats på scenen medan det viskas i kulisserna.

FÖRTYDLIGANDE, BERÄTTAREN: Karaktärerna i det här avsnittet ges inga namn eftersom det inte tillför något till berättelsen. Haka inte upp er på några individer, utan ta fram filten, doftljuset, hunden och en eventuell partner och dyk in i det mysiga högstadiesorlet istället.

Sagt om boken:
Som läsare känner jag att jag inte riktigt orkar ta till mig allt det surrealistiska (huvudpersonens vänskap med kossor, mellanstadiet skildrat som ett stage-performance komplett med reklampauser…), närgångna skildringar av avsugningar, alla meningar skrivna i versaler och med fem utropstecken, insprängda ABBA-sångtexter, osv.
–Leopard Förlag

För att bli bok hos oss skulle den behöva lugna ned sig
– Brombergs Bokförlag

En bok för hela familjen inklusive bokhyllan
– Dockhaveri Förlag