Releasekonsert: MajaKarin Fredriksson tolkar poeten Ebba Lindqvist

23 februari 2020

Arr: Maja Karin Fredriksson

Mingel från kl 16.00.
Konsert kl 17.00
Entré 100 kr.

 

MAJA KARIN FREDRIKSSON
Releasekonsert för EP:n Lutar Mig Mot Mörkret

Maja-Karin Fredriksson avslutar sin triologi där hon tolkar poeten Ebba Lindqvist med en tidlös pop-EP. Den 14 februari 2020 släpper hon ”Lutar Mig Mot Mörkret” Ljudbilden är bitvis symfonisk med disharmonier som ett fint komplement till Maja-Karins mer ljuva röst. En episk skiva som bär Ebba Lindqvist poesi långt in i framtiden.

Göteborgs Litteraturhus – 23 februari kl 16:00
Ligger i samma hus som Lagerhuset, nära Järntorget, GBG.
Entré: 100kr
Mingel & förfriskningar från kl 16.
Konsert kl 17:00.

MUSIKER PÅ SCEN
Maja Karin Fredriksson – sång, gitarr
Lovisa Samuelsson – sång, cello, klaviatur
Frida Thurfjell – saxofon
Erik Björksten – gitarr

Fotograf: Angelica Hvass

LUTAR MIG MOT MÖRKRET – en tidlös pop-EP
För några år sedan drabbades Maja-Karin Fredriksson av västkustpoeten Ebba Lindqvists dikter och började tonsätta dem. 2018 släppte hon EP:n, Jag Begär Bara Havet, som följts av många konserter runt om i landet. I september 2019 kom liveskivan Maja-Karin Fredriksson sjunger Ebba Lindqvist. Nu avslutar hon sin pop-poetiska trilogi med EP:n Lutar Mig Mot Mörkret.

MAJA KARIN FREDRIKSSON
Maja-Karin Fredriksson är musiker, låtskrivare, konsertarrangör och projektledare. Hon har en stark kärlek till havet och de senaste åren har hon bott på Styrsö utanför Göteborg samt på Kosteröarna utanför Strömstad där hennes senaste EP är inspelad. Maja-Karin är drivande i det artistägda göteborgsbaserade skivbolaget PACAYA records där hon tidigare har släppt musik med indie/folkbandet Castlewoods.

”Jag mötte Ebba Lindqvists ord genom musiken. Hon är faktiskt en av Sveriges mest tonsatta poeter. Trots det är det många som inte känner till henne. Jag relaterar starkt till hennes texter och tycker att det känns fint att ta hennes ord in i samtiden”, säger Maja-Karin Fredriksson.

Lutar Mig Mot Mörkret är inspelad i Studio Öljud på Kosteröarna i Norra Bohuslän, mitt i Sveriges enda marina nationalpark.

POETEN EBBA LINDQVIST(1908-1995)
Ebba Lindqvist var vän med Karin Boye. Hon levde och verkade i Sverige, USA, Kenya, Libanon och Spanien som lärare, poet, recensent och skribent. Under sin livstid gav hon ut 14 diktsamlingar på Albert Bonniers Förlag. 2019 var Ebba Lindqvist en av de 12 svenska poeter som uppmärksammades i Fredrik Lindströms ”Helt Lyriskt” i SVT. Birgitta Bergsten skildrar Ebba Lindqvists liv och verk i monografin ”Kvinnan och Havet: Ebba Lindqvist liv och dikt” Warne Förlag 2008 https://www.svd.se/tiden-talar-for-lindqvists-poesi.

 

Bilden är tagen av Angelica Hvass.