Rojal: Workshop + Boksläpp med Helga Härnestam

19 april 2024, kl: 16:30

Arr: rojal förlag och Nätverkstan

Rojal förlag startade 2012 i Majorna, Göteborg. Syftet med projektet har varit att utveckla och pröva enkla metoder, processer och verktyg för produktion och utgivning av böcker i små upplagor, i udda, experimentella format och till en rimlig kostnad. Vår bokproduktion sker i nära samarbete med konstnärer och författare, som även involveras i tillverkningsprocessen.

På Göteborgs Litteraturhus kommer vi att visa och berätta hur det går till att skapa en bok med enkla medel och billiga, lättillgängliga verktyg med utgångspunkt i två av våra senaste projekt – en fotobok av Helga Härenstam som släpps under kvällen (se mer nedan), samt en handbok om censur, manuell boktillverkning och boken som digitalt och fysiskt objekt, som släpps i höst.

 

WORKSHOP
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Rojal kommer att hålla en workshop där alla som vill får möjlighet att själv binda in en bok utan kostnad. Här erbjuds även handledning och tips för ditt bokprojekt. Kom i god tid.

BOKSLÄPP – HELGA HÄRENSTAM
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
En handgjord bok i en begränsad upplaga på 70 exemplar. Boken består av 34 färgfotografier som bland annat föreställer: en arm/svan som simmar i mörker, en flicka bakom en grind, en vägg där namnet HELEN står skrivet, en skugga med två huvuden, en kyrkogård med en borttappad vante och en pojke som vilar i högt gräs.
Av: Helga Härenstam
Rojal 2024

HÅLLTIDER UNDER KVÄLLEN
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
16.30–18.00 Workshop: Bind din egen bok (gratis och öppet för alla!)
18.00–19.00 Rojal berättar om förlaget
19.00 –21.00 Boksläpp Helga Härenstam + vi binder in hennes bok ”live”

MER OM ROJAL
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
www.rojal.se