Romanen är död - länge leve romanen!

16 augusti 2017

Arr: Göteborgs Litteraturhus

Om romanens rum i en krisande, kommersiell och digital samtid – vad kan romanen göra nu som den inte kunde igår? Vilka möjligheter finns att ta vara på, vad går sönder och vad stiger fram i dess ställe?

 

Precis som förra året deltar Göteborgs Litteraturhus på Göteborgs Kulturkalas – denna gång är vi på Stora Teatern. Vi är glada över att presentera Tone Schunnesson och Anna Axfors i ett samtal med Jesper Brygger, konstnärlig ledare för Göteborgs Litteraturhus. Varmt välkomna! Vi delar programtid med Författarcentrum Väst – läs mer om deras program här. 

 

Den 16 augusti 18.30 – 19.30 i Kristallfoajén, Stora Teatern
Fritt inträde

 

Om de medverkande:

ANNA AXFORS debuterade i 2017 med romanen Kärleksbrevet och hör till de mest uppmärksammade namnen inom den unga svenska litteraturen. Tillsammans med poeten Elis Burrau drev hon bloggen »Vi som aldrig skrev prosa« på Nöjesguiden.se. Hon är född 1990 i Tranås och bor i Malmö.

TONE SCHUNNESSON debuterade i 2016 med den den hyllade romanen Tripprapporter. Hon är född 1988, har gått på Biskops Arnös författarskola och läser nu filosofi på Södertörns högskola i Stockholm.

JESPER BRYGGER är konstnärlig ledare för Göteborgs Litteraturhus, författare och skrivarkurslärare på Folkhögskolan i Angered.