Släppfest x2

16 maj 2018

Arr: Autor

Släppfest för Det kommande skallet/The Coming Shall och Plötsligt infinner sig en oro.

Onsdagen den 16 maj kl 19.00 (öppnas dörrarna).

 

 

Vad sker i de vita utrymmena mellan bokstäverna? Vad händer när Västerbottens och New Englands historier och litteraturer blir korslästa? Hur låter det då musiken nästan tystnar? På vilket sätt kan översättning vara en metod för att undersöka till synes stillnade koloniala berättelser? Och vad händer när två verk som är flerstämmiga var för sig delar scen för en kväll?

Autor firar utgivningen av Imri Sandströms Det kommande skallet/The Coming Shall och Fredrik Nyberg och Sten Sandells Plötsligt infinner sig en oro med släppfest på Göteborgs litteraturhus. Det kommande skallet/The Coming Shall utgör en del av Imri Sandströms konstnärliga forskningsprojekt ”Howe Across Reading – Performing the Past” vid Akademin Valand i Göteborg och består av tio häften och en affisch i en box. Plötsligt infinner sig en oro är en flerstämmig undersökning av paus och tystnad i musikaliska och poetiska förlopp och utgörs av en bok med tillhörande usb-minne.

Under kvällen kommer Sandström, Nyberg och Sandell att framträda med både ord och ljud, samt samtala under ledning av Helena Fagertun, ordförande i Autor.

Böckerna finns till försäljning under kvällen.
Välkomna!

 

*

Om de medverkande:
Imri Sandström är konstnär, född 1980 och uppvuxen i Umeå. Hon är för tillfället verksam som doktorand i Litterär gestaltning vid Akademin Valand, Göteborgs universitet.

Fredrik Nyberg är författare bosatt i Göteborg. Han disputerade i litterär gestaltning med avhandlingen Hur låter dikten: Att bli ved II, vid Göteborgs universitet våren 2013. Utkom senast med diktsamlingen Slingorna och undergången: Att bli ved III, 2015

Sten Sandell är musiker och komponist bosatt i Stockholm. Han disputerade med en avhandling i musikalisk gestaltning vid Göteborgs universitet våren 2013.