Sommaren i city - en hållbar dagsfestival

29 maj 2019

Arr: Kulturprogrammet vid Göteborgs Universitet

Tid: 12.00-21.00. Fri entré.

 

Välkommen på sommarfestival!

Hur kan en somrig sommar i staden se ut? Vad kan du hitta på för roliga aktiviteter i ditt närområde? Här får både den lata och den aktive idéer och inspiration!

Under en dag fyller vi Litteraturhuset med workshops, föreläsningar och tips på sommaraktiviteter som varken tär på plånboken eller planeten. Vi kommer ha ett bytesbord där det finns möjlighet att byta:

– kläder
– sticklingar
– koppar
– böcker
– recept

Ta med dig sånt som du vill bli av med och gå hem med något nytt! Allt ska givetvis vara rent och helt.

Programpunkter:
12.30 – 13.00: Föreläsning om hållbart mode med David från Emmaus
15.00-17.00: Smyckesverkstad. Genom återbruk av gamla cykelslangar använder vi oss av material som ofta slängs när det är trasigt och skapar smycken eller andra fina accessoarer av det. Kom och gör en brosch, en döskallering eller ett unikt armband med Matilda Becerra från Slöjd Deluxe!
18.45: Improteater med gruppen Studsmattan (f.d elever från Gbg Impro)

Utöver detta kommer det under dagen ske löpande aktiviteter, såsom marmeladkokning, utställningar och workshops. Om du vill lära dig att sy om gamla kläder får du gärna ta med dig plagg hemifrån, men det kommer även finnas material på plats.

Under kvällen kommer det hållas ett musikquiz med liveakt och det kommer även bjudas på andra musikframträdanden.

Stanna fem minuter eller hela dagen lång – du är välkommen vilket som!
Fler programpunkter tillkommer!

Vi som arrangerar är studenter på Kulturprogrammet vid Göteborgs Universitet. Vi avslutar vår utbildning med detta fantastiskt roliga event och hoppas att du har tid och möjlighet att komma! Eventet är gratis och öppet för alla åldrar.