Spoken word som konstform

22 september 2022

Arr: Göteborgs Litteraturhus & Hear my voice

Sedan 2017 har Göteborgs Litteraturhus och sydafrikanska organisationen Hear My voice arbetat tillsammans i ett litteratur- och demokratiutbyte (tack till Svenska institutet!).

Utbytet har inkluderat residensvistelser, digitala programsamarbeten online och resor med författarsamtal, workshops, skolbesök och open mics i Johannesburg, Tshwane och Göteborg. Under pandemin utformades ett digitalt författarutbyte och hemmaresidens med fokus på minoritetsspråk och översättning.

Vi är mycket glada över att få välkomna Hear My Voice och sex unga sydafrikanska poeter och musiker till Göteborg under bokmässeveckan.

 

PROGRAM TORSDAG 22/9

Torsdag 22 september 16.40: Författarsamtal SE_SA
Poeten Sara Garib var på residens i Johannesburg under vintern 2022. Här möts hon och kollegan MoAfrika ’a Mokgathi från organisationen Hear My Voice i Sydafrika i ett författarsamtal om erfarenheterna från att läsa upp sin poesi i varandras länder.
(Äger rum inne på bokmsässan på Göteborgs stads scen plan 2, ingår i entrébiljetten.)

Torsdag 22 september 17.00 Spoken word som konstform
Medverkande: Modise Sekgothe, Phomolo Sekamotho och Siphokaze Jonas. Moderator: Athena Farrokhzad.

De experimenterar med spoken word, musik, teater och filmkonst. Smälter sin konst i nya former, mixar medier, använder mångspråkighet och traditioner som värdefulla tillgångar. De skriver poesi och framträder – men curerar också festivaler och organiserar litterära sammanhang. De är Sydafrikas unga litterära avantgarde som förnyar poesin och tar den in i nya rum. Hur ser de på sin roll och litteraturens plats i Sydafrika idag?
(Äger rum inne på bokmässan, kräver seminariepass.)