Release för Stiftet

17 december 2018

Arr: Dockhaveri

17 dec kl 18.00-21.00
Linda Holmer och Ina Marie Winther Åshaug

 

Igår frågade Therese om jag vill kalla henne Tess. Jag försöker låta bli att berätta, men det syns på mig.

– Jag har fått en bästis, säger jag.

– Hur vet du det? undrar mamma.

 

Stiftet är en bilderbok som ställer frågor kring ansvar och identitet. Hur skall man kunna sätta gränser, eller ens veta om någon överskrider dem, om det viktigaste är att andra tycker att man är okej? Kanske är det bara den som står utanför och betraktar bilderna längre som får svar.

Under releasen framför Ina Marie Winther Åshaug och Linda Holmen delar av berättelsen genom ord och bild. På scen finns också Ulla Rhedin och andra gäster där samtal öppnas för hur man under arbetets gång sätter gränser för att lyssna in berättelsen, hittar en gemensam röst genom bild och text som blir starkare än text och bild var för sig.

Välkomna att dela gränslös glädje och ett glad bubbel för att boken äntligen finns på plats!

 

OM DE MEDVERKANDE

Ina Marie Winther Åshaug växte upp i Nordnorge och har tagit examen vid konsthögskolan i Trondheim. Hon arbetar oftast i små format på papper eller mdf i tekniker såsom blyerts, akryl, äggoljetempera och olja. Även om bildvärlden i regel är figurativ framträder ofta abstrakta element där ytan själv är i fokus. Hon har medverkat på en rad utställningar både i Norge och Sverige.

Linda Holmer är adjunkt i design med inriktning på bild och berättande på HDK – Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet. Hon undersöker både som lärare och i egen praktik de hålrum som uppstår mellan text, bild och läsare i olika åldrar. Stiftet är Lindas tredje bilderbok.

 

DOCKHAVERI är ett kollektivt förlag sysselsatt med strategier för flersamt skrivande, kritik av genimyten, former för litterär organisering som inte bygger på konkurrens och författaren-samhet, samt politiska frågor kring femininitet, funktionalitet och motstånd. I förlaget ingår runt tjugo aktiva konstnärer från textfältet som vill förändra villkoren för publikation och textrelaterad estetik i Sverige