Textival Litteraturfestival 2016

01 april 2016

Arr: Textival

Textival 2016 – Tema Hem

Den 1-2 april är det dags för nionde upplagan av Textival Litteraturfestival som i år går under tema Hem. Festivalen består av ett program med ett fyrtiotal inbjudna författare, poeter, konstnärer och publicister, en textmässa med ett trettiotal utställare samt Barnens Textival.

Platsen de valt för årets Textival Litteraturfestival är hemma hos Göteborgs Litteraturhus.
Så, välkomna hit att exempelvis:

  • Höra Kristian Lundberg tala under rubriken ”Att skriva är att komma hem. Att älska är att förtvivla på ett mänskligare sätt”.
  • Uppleva åtta samtida poeter och författare som läser texter på temat Hem. [De åtta är: Ghayath Almadhoun, Jila Mossaed, David Väyrynen, Lovisa Wessberg, Khashayar Naderehvandi, Marie Hållander, Aleksander Motturi och Enel Melberg].
  • Se poesifilmer av poeterna Ghayath Almadhoun och Marie Silkeberg. De utforskar videpoesigenren i relation till berättelser om krig och förstörelse.

För mer info och programmet i sin helhet, se HÄR

Textival driver en årlig litteraturfestival i Göteborg som arrangerades för första gången våren 2007. Textival är folkligt och finkulturellt, inbjudande och på ständig jakt efter nya samarbetspartners och infallsvinklar.