To the Reader

10 oktober 2021, kl: 17:45

Arr: Textival

To the Reader (2017) av Freya Sif Hestnes är en flerkanaliga videoinstallation där , tre barn, som precis börjat lära sig läsa och skriva, läser upp en gammal kvinnas brev till kommunen. Genom återuppläsningen framträder en sällsynt poetisk röst och ett komplext ämne med en skavande skärpa – kanske är det ett sätt att förstå kampen som förs i det tysta hos en individ som underställts ett system som saknar förmågan att lyssna. Hur navigerar en i sökandet efter omsorg i detta komplexa system?

Möt Freya Sif Hestnes i en screening och ett samtal utifrån To the Reader tillsammans med universitetslektorn Marie Hållander.

Boka din biljett här:
https://billetto.se/…/screening-och-samtal-to-the…

Textival Litteraturfestival 2021 ”Var i helvete är mina pengar?” undersöker litteraturens relation till, och samtida gestaltningar av, arbete i vid bemärkelse. Programmet består utav fyra dagar fyllda med samtal, läsningar, föreläsning, konst och musik med författare, poeter, kulturskribenter, konstnärer och artister från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Självklart följer och respekterar vi restriktionerna kring COVID-19. För att Textival Litteraturfestival skall vara den fantastiska (och säkra) plats som alltid, behöver du i år föranmäla dig via biletto för att säkra din plats till vårt program. Varje programpunkt har 25 bokningsbara platser. Vi uppmanar också alla till att stanna hemma vid minsta symtom.

Läs hela programmet för Textival Litteraturfestival 2021 här:
https://www.textival.org/program-1

Textival Litteraturfestival 2021 är ett arrangemang av Textival med stöd av Kulturrådet, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF, Svenska Akademien, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde och Goethe-Institut Schweden mfl.