Träffpunkt Konst & Film

05 december 2023, kl: 18:00

Arr: Stollar Bollar

STOLLAR BOLLAR presenterar: Träffpunkt för Film & Konst

Gäster från olika delar av konst och filmvärld berättar om sina val och resor. Träffpunkten kommer att fortgå på olika platser under ett års tid och syftet är att få inblick i processer som inte alltid följer mallarna för hur man skapar.

Vi vill skapa en diskussionsplattform där vi undersöker var gränssnittet mellan konstnärlig film och branschens klimat går. Sättet vi berättar historier förändras. Vi ser två rörelser, en kommersialisering och en dragning åt konstfilm. Vår värld transformeras samtidigt och begrepp som fake news har blivit en del av vår realitet. Men är det storytelling eller retorik? Hur skapar man autentiskt i denna nya värld? Hur når man ut? Vi vill dela erfarenhet.

Kvällens upplägg:

Karin Blixt presenterar STOLLAR BOLLARS verksamhet och kommande projekt.

Första gäst vid detta tillfälle är manusförfattaren och regissören David Färdmar. David kommer att berätta om arbetet med långfilmen Are we lost forever. Från idé till färdig film.

Gustav Nyström och August Durlind berättar sen om varför och hur dom startar plattformen Auteur Play. En distributionskanal för film som snart ska lanseras.

Efter en kort paus kommer vi även att reflektera kring Stollar Bollars projekt ”Porträttet”, en indiefilm som vi valt att göra på ett annorlunda sätt. Deltar gör regissör och manusförfattare Petra Revenue samt regissör och klippare Golaleh Azad, samt fotograf Fabian Engström.

Samtal följer med publik.

Programmet startar 18.00 och pågår till ungefär 21.30. Fri entre.

Välkomna!

 


Kvällen ordnas i samarbete med Göteborgs stad och ABF.