Release av Leon Jaskoviak Åstrand & Larry Silván

08 april 2022, kl: 18:30

Arr: Trombone

Kom och fira Trombones senaste två poesiutgivningar med oss!

Leon Jaskoviak Åstrands Natten har öppnat mina ögon & Larry Silváns Jag hoppas du också är vid sjön i natt.

Det blir uppläsningar, bildspel, mingel, vin och tilltugg. Musikduon Axelsson och Boberg sprider oro kl 20.00.
Välkomna!

 

Om författarna:

LEON JASKOVIAK ÅSTRAND är född 2001 och uppvuxen i Göteborg. I sin debutdiktsamling Natten har öppnat mina ögon öppnar han läsarens ögon till en natt som också är en dag. Med känslighet och intensiv närvaro skriver han fram en ung mans världsbild där sången söker vinden och stjärnorna droppar från himlen. Det hörs ekon av stad och musik, en rytmisk och energisk puls strömmar fram genom sidorna.

LARRY SILVÁN (1955-1976) utgör en kort parentes i den finska litteraturhistorien. Han dök upp från ingenstans, fällde en hård dom över sin samtid, och försvann lika snabbt igen. När hans dikter gavs ut postumt var det lite av en sensation. Och Silváns leverne har visat sig vara lika kompromisslöst som hans dikt: i tjugoårsåldern vände han den finska småstadsmentaliteten ryggen och bosatte sig i ett gammalt torp vid Ekenäs avstjälpningsplats.

Jag hoppas du också är vid sjön i natt, rymmer ett rikt urval av Silváns dikter, varav några hittills opublicerade. För urval, redaktionell bearbetning, kommentarer och förord står Erik Jonsson.