Uppdrag Anhörig: Ett litterärt undersökande av anhörigskap
16 januari 2020
Arr: Anhörigas Riksförbund
Arr: Anhörigas Riksförbund
Fri entré. Tid kl 19.00
“Min rygg kröks av allt ansvar som läggs på mig. Jag försöker lägga ansvaret där det hör hemma. Sätter gränser. Är varken möjliggörare eller medberoende. Men i allra högsta grad anhörig. Ber om hjälp av psykiatrin och av kommunen. Vi spelar Svarte Petter. Ett batteri av diagnoser. Bipolär sjukdom. Depression. PTSD. Psykofarmaka. Smärta. Mer mediciner. Smiter ifrån på jobbet och ringer samtal. Tar ledigt från jobbet för att vara med på alla dessa möten. För hans, min, för barnens skull.”
Vad innebär det att vara anhörig? Att höra an, ta hand om och rå om. Vem får plats i bilden av anhörigskapet och varför pratar vi så sällan om det? Anhörigas Riksförbund har under ett år undersökt begreppet anhörigskap och hur det kan förstås. Nu har projektet nått sitt slut och vi kan bland annat presentera en bok fylld med berättelser insamlade från anhöriga runt om i Sverige. Tillsammans bildar dessa ett kollage av vad det kan innebära att vara anhörig i Sverige idag.
Vi vill nu tillsammans med er fira ett väl genomfört och avslutat projekt och att detta viktiga steg har tagits i debatten kring jämställdhet och anhörigskap.
Välkomna till en kväll med samtal om anhörigskap och läsning ur vår nya bok!
Datum: 16/1
Tid: 19.00
Plats: Litteraturhuset Göteborg, hållplats Järntorget.
Arrangör: Anhörigas Riksförbund
Fri entre, ingen föranmälan krävs
Lokalen är tillgänglig för personer som använder rullstol eller permobil.
Vi bjuder på bubbel och snittar och spännande samtal.