Uppläsning av Dylan Thomas Intill Mjölkhagen

17 januari 2024, kl: 18:30

Arr: Rámus förlag

Till Dylan Thomas mest klassiska verk hör Intill Mjölkhagen om ett vårdygn i den lilla walesiska kuststaden Llareggub. Vi får följa fiskelägets invånare och udda karaktärer från deras drömmar, hur de vaknar och lever sina liv till natten åter faller. Ett dygn som genomsyras av åtrå, längtan, skvaller, kärlek, minnen, död – och att bara ta sig igenom vardagen.

Intill Mjölkhagen uruppfördes 1953 några månader innan Thomas bortgång, men kom i bokform ut först efter hans död. Sedan dess har den utkommit i ett flertal bokutgåvor, filmatiserats, satts upp och spelats in otaliga gånger. Med sitt flödande språk och humor är det idag ett av den brittiska litteraturens mest älskade verk. I höstas utkom den på svenska i Thomas Warburtons översättning reviderad av Erik Andersson och Per Bergström.

På Göteborgs Litteraturhus framförs nu ett unikt uppförande av detta spel för röster med Erik Andersson, Jenny Tunedal, Per Bergström, Mats Kolmisoppi, Lina Ekdahl, Thomas Alm och UKON i rollerna som Kapten Katt, Polly Strumpeband, Hugo Hursomhaver, Fjunet Beynon, Eli Jenkins, Rackargrabben, Sinbad Sjöman och de andra lika eljest som älskvärda invånarna i Llareggub.

Förfriskningar serveras.

Fri entré.