Utgivningsfest för två spanska serieromaner

28 oktober 2022, kl: 18:00

Arr: Palabra förlag

Välkommen att fira utgivningen av Alfonso Zapicos Balladen från norr, tredje delen och Paco Rocas Slumpens spår

Zapicos serieromansvit handlar om gruvarbetare i Asturien under de oroliga åren i början av 1930-talet.
Roca skildrar landsflyktiga spanjorer som efter att ha stridit i spanska inbördeskriget (1936-1939) fortsätter kämpa mot fascism och nazism i den franska befrielsearmén under andra världskriget. De båda serieromanerna är översatta av Elisabeth Helms och Manni Kössler, två av Sveriges mest erfarna översättare från spanska.

Program
18:30-19:00 Elisabeth Helms och Manni Kössler samtalar om utmaningarna med att översätta just serieromaner med redaktören Ellinor Broman.
19:15-19:45 Alfonso Zapico samtalar om sitt serieskapande och de tre delarna av Balladen från norr med Ana Evers från ACLE (Asociación de Cultura y Lengua Española de Gotemburgo). På spanska med tolkning till svenska, tolk: Ann-Cathrin Lundberg.

Under kvällen kan du också få dina ex av Balladen från norr signerade av Alfonso Zapico.

Varmt välkomna till detta evenemang under ”Kulturnatta”! Kulturnatta arrangeras av Göteborgs Stad i samarbete med det fria kulturlivet.
Evenemanget är även en del av Seriefest i Väst. Alfonso Zapico deltar under festivalen i samtal på Världslitteraturhuset den 27 oktober och i Nordstan den 29 oktober. Se hela programmet för Seriefest i Väst här

Alfonso Zapicos medverkan har möjliggjorts genom ett bidrag från Acción Cultural Española (AC/E).
Elisabeth Helms och Manni Kösslers medverkan har möjliggjorts genom ett Kreativa Europa-stöd och ett medfinansieringsstöd från Kulturrådet.