VÅRKVÄLL med Skrivarkollektivet Göteborg

25 mars 2023, kl: 20:00

Arr: Skrivarkollektivet Göteborg

Vårtecken är förändringar som ger intryck av att våren närmar sig.
– Flyttfåglarna återvänder norrut och många djur vaknar upp ur sin dvala, vilket tillsammans med blommande örter, t.ex. snödroppe, vintergäck och hyacint, av många anses som tecken på att våren kommit.
-Andra vanliga saker som anses som vårtecken är islossning och att snön som fallit under vintern smälter, vilket ibland kan utlösa vårfloder.
– En del personer upplever vårkänslor vid vårens ankomst.
– Pollenallergi, särskilt från björk och andra lövträd, kan vara till besvär för en del människor om våren.
– Enligt kalenderindelningen av året börjar våren i Sverige den 25 mars, oavsett väder och vårtecken.
– Skrivarkollektivet på Göteborgs Litteraturhus är ett lokalt vårtecken i Västra Götalands län.

Välkomna att fira våren med oss!! Kollektiva och enskilda läsningar, live-jazz, utställning av fotografier och oljemålningar. Och såklart trevligt häng med dryck och snacks till självkostnadspris.

MEDVERKANDE:
Jesper Brygger är danskspråkig poet och romanförfattare. Senaste romanen Silfo kom i svensk översättning 2019 och nya romanen Pueri kommer på danska hösten 2023. Jesper Brygger bor i Göteborg och är lärare på Angered Författarskola.

Jonathan Bergsborns farmor tror att han är sin döda farbror. Driver tidskriften Bänken tillsammans med Eric Margér.

Since You Asked är ett kollektivt textverk som hämtar sin form från frågespalten och har sitt hjärta i poesin. Här kan vem som helst ställa en fråga och få en text i utbyte. Under kvällen kommer några av projektets författare att läsa upp sina texter. På https://www.sinceyouasked.se kan du ställa en fråga eller läsa redan skrivna svar.

Lovis Aaröe är med i Skrivarkollektivet Göteborg och skriver just nu på ett skönlitterärt projekt som hon varvar med lyrik ur vardagens våndor. Hon jobbar som kommunikatör och redaktör och har tidigare gått Angered Författarskola.

Emma Gustafsson kommer ursprungligen från Värmland men bor numera i Göteborg. Hon arbetar till sjöss vilket är väldigt kompatibelt med att vara en skrivande person. Emma skriver främst prosa och är medlem i Skrivarkollektivet Göteborg.

Elin Wallinder har läst vid Angereds författarskola och är Skrivarkollektivets eminenta kassör. Hon skriver framförallt prosa och har ett pågående romanprojekt.

Freja Arvidsson fotar och skriver, gärna om vänskap, längtan och avstånd och om det starka ihåliga ljuset. Freja är medlem i Skrivarkollektivet Göteborg och läser just nu på Gamlebys fotoskola.

Siri Veileborg arbetar med oljemåleri. I den serie realistiska målningar som visas under kvällen fokuserar hon på ansikten och skymda blickar.

John Nilsson är saxofonist och aktiv på Göteborgs jazzscen. Under kvällen bjuds det på egenkomponerad musik och väl valda klassiker från den amerikanska sångboken.