Warsan Shire i samtal med Suad Omar Jama

06 maj 2023, kl: 16:35

Arr: Göteborgs Litteraturhus och Angereds bokmässa

Göteborgs Litteraturhus c/o Angereds Bokmässa

Angereds bokmässa firar i år sin femte upplaga. Göteborgs Litteraturhus är stolta medarrangörer till en programpunkt där den internationellt kända Warsan Shire och Suad Omar Jama möts i samtal.

OBS! Plats för denna programpunkt är Samtalsscenen, Angereds bokmässa, Blå stället. Tid: 16.35.

En av världens mest omtalade poeter kommer till Angereds bokmässa. Warsan Shire har prisats för sin poesi och samarbetat med Beyoncé. I år utkom Välsigna dottern på Aska Förlag, en bok som samlar hennes dikter från de senaste tio åren. På Blå ställets samtalsscen får vi möta Warsan Shire i samtal med poeten Suad Omar Jama.
Samtalet sker på engelska.

Warsan Shire föddes i Kenya av somaliska föräldrar, växte upp i London och bor numera i Los Angeles. Hon gav ut sin första poesisamling Lära min mor att föda 2011, har belönats med flera priser och översatts till en rad olika språk. 2016 nådde Shire en ännu större publik när hon medverkade på Beyoncés visuella konceptalbum Lemonade och 2022 kom boken Välsigna dottern med samlade dikter från de senaste tio åren. Shires poesi berör ofta invandring och flykt, men även teman som moderskap, skönhet, abort, sex och otrohet.

Fritt inträde, varmt välkoma!

Arrangeras av Göteborgs Litteraturhus i samarbete med Angereds bokmässa och Aska förlag.