Faktum Sverige

Faktum är Sveriges största gatutidning som når 109 000 läsare varje år  och kommer ut med minst 12 nummer/år. Utöver dem ger Faktum sedan fyra år tillbaka ut en novellsamling: Faktum Novell.

I samtliga samlingar medverkar fem kända författare, en Faktumförsäljare samt mellan sju och åtta debutanter som blivit utvalda via en tävling. Faktum Novell har sålt slut varje år, cirka 10 000 exemplar.

Faktum finns i bland annat Göteborg, Borås, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Växjö, Halmstad, Karlstad och Jönköping. Vårt mål är att erbjuda alla i socialt utanförskap i Götaland ett jobb. Att sälja Faktum är ett jobb, inte välgörenhet. Faktums uppgift är också att skapa opinion kring hemlöshet och socialt utanförskap.

Faktum arbetar för ett samhälle utan hemlöshet, fattigdom och utanförskap. Vi gör det genom att erbjuda människor hjälp till självhjälp. Att sälja gatutidning innebär att försäljaren skapar sig en inkomst, sysselsättning och ett socialt sammanhang. Faktums journalistik har hög kvalité och bevakar frågor som berör försäljarnas vardag.