Nyheter

Arundhati Roy till SCENER & SAMTAL!

Postad den: 28 augusti, 2017
Av: SG

Vi är enormt glada över att välkomna Arundhati Roy till SCENER & SAMTAL! Hon kommer att inleda lördagens program på Världskulturmuseet, den 30 september kl 10:30.

 

Den internationellt välkända författaren Arundhati Roys nya roman Den yttersta lyckans ministerium (Brombergs, 2017) är redan uppmärksammad världen över. Det är en roman om kärlek som berättar en historia som är splittrad men ändå håller samman. En roman om hur förtryck och politiska beslut slår mot och inuti människors hjärtan, om utanförskap men också om gränslös solidaritet.

Arundhati Roy läser ur sin nya roman och samtalar med författarna Alex Alvina Chamberland och Tove Folkesson, som möttes för många år sedan genom sin kärlek till Arundhati Roys arbeten.

Varmt välkomna till ett samtal om hur litteraturen kan skapa världar – om olika sorters skrivande och dess politiska möjligheter och begränsningar.

 


Alex Alvina Chamberland är performancekonstnär och skön- och facklitterär författare. Arundhati Roys texter har sedan tonåren inspirerat henne genom sina sätt att ingripa både handfast politiskt och språkligt poetiskt i världen. Just nu är hon på turné med performanceverket Heal the world or die trying/Witches decide/My (trans)femininity/Danse Sacrale/No title only tidal wave.

Tove Folkesson är författare, aktuell med romanen Ölandssången (Weyler förlag, 2017). Arundhati Roys De små tingens gud fick henne att upptäcka hur språket kan få de grymmaste berättelser att dansa.

 

Här finns hela programmet för SCENER & SAMTAL den 29-30 september  nu under veckan kommer vi att uppdatera vårt program med ännu fler nyheter!

Här köper du biljett!