Nyheter

Bokmarknad på Lagerhuset

Postad den: 24 mars, 2022
Av: Olav Fumarola Unsgaard

Varmt välkomna till Lagerhusets bokmarknad!
Lagerhuset är en mötesplats för bland annat förlag, tidskrifter och litterär verksamhet. Den 23 april arrangerar vi en bokmarknad med tält och bokbord utanför huset.
Ett trettiotal bokförlag och tidskrifter medverkar. Det blir specialpriser och trevligt häng. Alla är hjärtligt välkomna!

► Lördag 23 april, klockan 11.00–15.00
► Lagerhuset ligger mellan Järntorget och Esperantoplatsen, på Heurlins plats 1.

Bokmarknaden arrangeras av Föreningen Lagerhuset i samarbete med Schnitzelplatz & Frilagret

Sedan november 2021 är Göteborg utnämnd till en Unesco City of Literature. Literaturstäderna samarbetar för att utveckla nya sätt att främja läsning, stärka litteraturen som konstnärligt uttryck och kreativ näring samt skapa idé och kunskapsutbyte. Ta del av andra aktiviteter som sker i Göteborg och regionen i samband med Unescos Världsbokdag 23 april.

——-

Vill ert förlag eller tidskrift vara utställare?

Vi hyr in tält och ordnar med ett bord per utställare. Vi kommer även att marknadsföra arrangemanget med affischer på stan och göra ett Facebookevent. Men för att folk ska komma behöver vi såklart hjälpas åt, så vi hoppas att ni som deltar också sprider inläggen på sociala medier.

PLATS: Grusplanen vid Schnitzelplatz samt terrassen utanför Frilagret.

TID: Kl 11-15. Utställare bör vara på plats kl 9.30 för att göra i ordning ytan. Vi gör marknaden tillsammans så alla sätter upp och packar ihop sitt eget tält osv.

VÄDER: Eftersom vi står utomhus krävs det att vädret är hyfsat. Om vi bedömer att det pga regn och blåst är omöjligt kommer det att ställas in med kort varsel. Ingen avgift betalas tillbaka.

PRIS: 750 kr + moms per bord. Tyvärr något högre avgift än sist då vi inte har något projektstöd eller sponsring. All planering och projektledning görs av Nätverkstan Kulturtidskrifter och Göteborgs Litteraturhus inom ramen för respektive uppdrag.  OBS! Begränsat antal platser. Vi återkommer med bekräftelse på er anmälan så fort vi har möjlighet.

DELA BORD? Det går att dela bord, men ni får i så fall komma överens om vem som är huvudutställare (som står för faktura och kontakt).

Runt om i Västra Götaland och i Göteborg görs flera arrangemang på Världsbokdagen. Dessa kommer inom kort synas på Litteraturstaden Göteborgs hemsida. Håll utkik!

ANMÄLAN: Anmäl er senast den 1/4 genom att fylla i denna länk:
https://forms.gle/TE6RReue2iGoQem98