Nyheter

Gloria Gervitz

Gloria Gervitz i samtal med Hanna Nordenhök

Postad den: 19 januari, 2017
Av: SG

Inom ramen för Clandestino Instituts serie Rätten att berätta, presenterar Göteborgs Litteraturhus en kväll med den mexikanska poeten Gloria Gervitz.

Lördagen den 11 mars kl 18.00-20.00

 

 

Gloria Gervitz oavslutade stordikt Migrationer är ett av samtidens viktigaste verk. Här möts rum, tider och kroppar i en ständigt rörlig och mångförgrenad subjektivitet. I Gertvitz diktning är vi mitt i en värld av migration, globalisering, exil och överskridandet av språkets gränser. Dikten är ständigt på väg, den präglas av uppbrott och återvändanden och en ärvd kvinnlig och östjudisk erfarenhet.

Med anledning av att en utökad och omskriven version av den långa dikten – som påbörjades i slutet på 1970-talet och sedan dess utkommit i många skepnader – samtalar Gloria Gervitz med Hanna Nordenhök om sitt arbete.

Gloria Gervitz är född 1943 i en judisk familj i Mexico City. År 1976 började hon skriva det pågående livsverket Migraciones, som 2009 kom i svensk översättning av Ulf Eriksson och Magnus William-Olsson på Förlaget Wahlström & Widstrand. En essä av Hanna Nordenhök om Gervitz dikt finns att läsa i Glänta 1-2014.

Hanna Nordenhök är författare och litteraturkritiker och född i Malmö 1977. Hon skriver just nu på en avhandling inom fältet konstnärlig forskning vid Göteborgs universitet som delvis fokuserar Gloria Gervitz författarskap.

Samtalet förs på engelska.

Fri entré
Varmt välkomna