Nyheter

Göteborgs Litteraturfestival. På Skeppet 10-11 november

Postad den: 5 oktober, 2023
Av: OFU

Göteborgs Litteraturfestival fyller Skeppet/ Sjömanskyrkan med litteratur i två dagar

Under fredagen tar vi oss an mörkret i människan, manin och de besatta. Vi pratar om litteraturåret som varit, lyssnar till uppläsningar av aktuella författare och hemsöks av ett irländskt spöke.

Under lördagen kastar vi oss mellan samtiden och historien. Mellan Göteborg och Europa. Vi samtalar om fakta och fiktion, identitet och diaspora och vi söker oss ner i museimagasinen.

Medverkande: Chika Unigwe, Doireann Ní Ghríofa, Steve Sem-Sandberg, Ingrid Elam, Marie Hermanson, Elisabeth Hjorth, Kristian Wedel, Henrik Bromander, Hanna Nordenhök, Sara Elfengren Bergmark, Johan Jönson, Gabriella Håkansson, Sanna Samuelsson, Ida Börjel, Nino Mick, Olivia Bergdahl, Channa Riedel, Malin Eriksson Sjögärd, Johan Hilton, Jenny Högström, Helena Fagertun, Martin Engberg och Mattias Hagberg m.fl.

På Skeppet finns det restaurang och bar.

Det kommer också att finnas en “litteraturlounge” under festivalen i Skeppets lilla sal (ni hittar bilder här) som vi bett bokhandeln Mare Litteratur att hålla i! Dit kan den gå som vill ta en paus från samtalen och kanske bara snacka med en kompis, eller spana in de böcker som finns till försäljning. Eventuellt kan det också hända att det hålls ett litet litteraturquiz.

Göteborgs Romanfestival byter namn och blir Göteborgs Litteraturfestival, men grundtanken är den samma: en festival där det är nära mellan scen och publik, och där det förs nyfikna samtal om litteratur.

Länk till programmet fredagen den 10 november hittar ni här

Länk till programmet lördagen den 11 november hittar ni här

Biljetter köper ni via denna länk