Nyheter

Göteborgs Litteraturhus startar bokcirkel!

Postad den: 28 december, 2016
Av: SG

I anslutning till vår pågående serie av kritikersalonger, där professionella kritiker läser och diskuterar aktuella böcker, vill vi skapa en läsecirkel som möts på Göteborgs Litteraturhus. Bokcirkelns deltagare träffas vid två tillfällen före kritikersalongen och läser och diskuterar samma bok.

Boken vi inleder året med att läsa är Elena Ferrantes Den som stannar, den som går. Det är den tredje boken i Napolikvartetten och utkommer i början av januari. Leder bokcirkeln gör Malin Lindroth som är författare, dramatiker och kritiker på Göteborgs Posten.

Vi söker nu sju engagerade läsare till bokcirkeln. Den enda kvalifikationen är att du brinner för läsning och att du både kan och vill delta i de två träffarna, samt komma på kritikersalongen.

Bokcirkeln träffas tisdagen den 24/1 kl. 18.00-19.30 och tisdagen den 7/2, samma tid. Kritikersalongen äger rum onsdagen den 15/2 kl. 18.30 och då deltar bokcirkeln som publik – de som vill bidrar med perspektiv utifrån de diskussioner som förts i bokcirkeln, ställer frågor.

Är du intresserad? Skicka då skicka ett mail till info@www.goteborgslitteraturhus.se med en kort (max en halv sida) redogörelse för varför du gärna vill delta i bokcirkeln!

Bokcirkeln är helt gratis och senast den 6/1 vill vi ha ditt mail.