Nyheter

Hassan Blasim på Göteborgs Litteraturhus den 24/2

Postad den: 15 februari, 2017
Av: SG

Vi är mycket glada över att få meddela att författaren Hassan Blasim ersätter det uteblivna besöket av Gayatri Chakravorty Spivak den 24 februari. Tillsammans med Clandestino institut och Akademin Valand presenterar vi:

Rätten att berätta – ett samtal mellan Hassan Blasim och Aleksander Muttori.

Fredag den 24 februari kl 18.00

Irakisk-finska författaren Hassan Blasim fick ett internationellt genombrott med novellsamling Irakisk Kristus, 2014. Irakisk Kristus utspelar sig i krigets Irak och har revolutionerat den arabiskspråkiga litteraturen, men frågan är om han inte samtidigt revolutionerar den nordiska litteraturen också.

Under våren 2017 kommer Hassan Blasim vara gästprofessor på Clandestino Institut där han håller i en kurs i kreativt skrivande för nyanlända flyktingar. Temat för kursen sammanfattas av begreppet rätten att berätta som utforskar villkoren för litterära narrativ i en tid där diskussioner om yttrandefrihet på många håll förvandlats till en tribun för rasister och högerpopulister.

Som en installation av sin gästprofessur vid Clandestino institut är det nu också klart att Hassan Blasim deltar i ett samtal om sitt skrivande tillsammans med Aleksander Motturi, författare, dramatiker, filosof och en av drivkrafterna bakom Clandestino institut.

Samtalet sker på engelska, men möjlighet till tolkning till arabiska kommer finnas.

Fri entré