Nyheter

Kritikersalongen läser: Nätterna på Mon Chéri

Postad den: 10 mars, 2016
Av: Sofia

I vårens andra kritikersalong, torsdagen den 31 mars kl 18 samtalar Ulf Karl Olov Nilsson och Åsa Beckman om Stefan Lindbergs roman ”Nätterna på Mon Chéri”. Samtalet leds av Jenny Högström. Alla tre har recenserat romanen. Fri entré.

Alla är välkomna!

”Går det verkligen att vaska fram en vettig roman ur något så uttjatat som Palmemordet? Svaret blir ett förbehållslöst ja!”skriver Ulf Karl Olov Nilsson i Svenska Dagbladet. Åsa Beckman däremot är besviken: ”Den stackars berättelsen kippar efter luft inne i konstruktionen”, skriver hon i DN.

Om romanen skriver förlaget: ”En genreöverskridande roman som gör dikt av den ständigt svällande Palmeutredningen, med utgångspunkt i 33-åringen. Nätterna på Mon Chéri är till lika delar en thriller, essä och dokumentärroman och tecknar ett porträtt av en människa som obarmhärtigt och oundvikligt dras mot händelsernas centrum. Det är en roman om högersekter och hårdkokta kriminalinspektörer, fantombilder och frälsning, om en man som drömde om att bli huvudperson och till slut fick se sina drömmar bli alltför besannade.”

Konceptet för Kritikersalongen är både kul och enkelt: fyra aktuella böcker per säsong, två kritiker som recenserat boken i något medium samtalar om den inför publik. Värd är Jenny Högström, litteraturkritiker, författare och översättare.

Kl 17.30 öppnas dörrarna. Kl 18.00 börjar samtalet som pågår ungefär en timme.

Publiken är välkommen att delta. Sen finns det möjlighet att sedan kvar en stund och prata vidare. Alla är varmt välkomna att följa Kritikersalongen! Det går att följa den likt en bokcirkel, eller bara komma på enskilda tillfällen utan att ha läst den aktuella boken. Sitta tyst och lyssna, eller lägga sig i samtalet. Är du redan med i en bokcirkel, varför inte ta hela bokcirkeln? Låta ert samtal fortsätta in i Kritikersalongens, eller låta Kritikersalongens vara utgångspunkt för ert eget.

Te och kakor till självkostnadspris.

Nästa datum: 28/4, Nuruddin Farah, Kartor

26/5, Ann Jäderlund d j u p a k ä r l e k i n g e n

Vill du sätta upp en affisch någonstans om Kritkersalongen? Ladda hem en HÄR
(Snyggast blir det om du klipper bort de vita kanterna (utskriftsmarginalerna).

Kritikersalongen genomförs med stöd av Statens Kulturråd och i samarbete med Folkuniversitetet, Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion på Göteborgs Universitet, Kultur i Väst samt bokcirklar.se. TACK!