Nyheter

Kritikersalongen läser: Uppgång och fall av Liv Strömquist

Postad den: 16 november, 2016
Av: Tora Ljusberg

Carpe Diem, varför det går så dåligt för vänstern, extrem rikedom, Chris O’Neill och liberala politikers obegripliga kärlek för Ayn Rand.

 

Det är några av de ämnen Liv Strömquist tar sig an i sitt nya seriealbum Uppgång och fall (Galago). Det handlar om en civilisation på bristningsgränsen – som förtjänstfullt verkar lyckas förtränga just detta.

Liv Strömquist, nyss utnämnd hedersdoktor på Malmö Högskola, kallas ofta för en samhällskritiker med känsla för komisk timing. Det är klart att Kritikersalongen tillsammans med er vill ta en närmare titt på hennes nya bok!

Torsdagen den 24 november
Kl 18.00

Som vanligt bjuder vi in två kritiker som recenserat boken för ett samtal inför publik. Den här gången kommer Ida Säll, som skrev såhär i Svenska Dagbladet:

Har Liv Strömquist sagt upp sig som vänsterns folkbildande hustomte, och istället blivit dess terapeut, som plockar upp friktion och inte räds en förlösande konflikt? Förmodligen är det ett roligare jobb.

Och Jonas Thente, som i Dagens Nyheter skrev:

Oförsonlig, självkritisk och dråplig blir Liv Strömquist till en enkvinnas tankesmedja som vill släpa den svenska vänstern skrikande in i en ny giltighet bortom ältandet. Och det som utifrån ser ut som ett seriealbum visar sig vara på samma gång en folkhögskola, ett politiskt manifest och en appell för mänsklighet. All makt åt Liv, vår befriare.

Samtalsledare är Jenny Högström som recenserade Strömquist i HD/Sydsvenskan och menar att: ”skrattspegeln funkar bättre än vilken välmenande föreläsning som helst.”

Läs recensionerna i sin helhet här:
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
Sydsvenskan

 

Kl 18.00 öppnas dörrarna
kl 18.30 börjar samtalet som pågår ungefär en timme.

Publiken är varmt välkommen att delta i samtalet! Fika finns för en liten peng.


Varmt välkomna!


Tidigare i år har Kritikersalongen läst:

Katarina Taikon – Zigenerska
Stefan Lindberg – Nätterna på Mon Chéri
Nuruddin Farah – Kartor
Ann Jäderlund D j u p a  k ä r l e k  i n g e n 

Kritikersalongen genomförs med medel från Kulturrådet. T A C K!