Nyheter

Foto: Björn Langhammer

Kritikersalongen – premiär!

Postad den: 8 februari, 2016
Av: Göteborgs Litteraturhus

Den 25 februari är det premiär för Göteborgs Litteraturhus egen Kritikersalong! Först ut i Kritikersalongen är den nyutgivna utgåvan av Katarina Taikons bok Zigenerska.

Värd för kritikersalongerna är kritikern, författaren och översättaren Jenny Högström. Till varje programtillfälle bjuder hon in två andra kritiker från dags- eller kvällspress, litterära tidskrifter eller bokbloggar till att delta i ett samtal om en aktuell bok. En bok de båda gästerna läst och recenserat – på sina skilda vis. Samtalet pågår i en timme och följs sedan av debatt och vidare samtal med och inom publiken. En sorts live-recension i dialog med publiken där många olika läsningar bryts mot varandra, eller faller varandra i talet.

Alla är varmt välkomna att följa Kritikersalongen. Det går att följa den likt en bokcirkel, eller bara komma på enskilda tillfällen utan att ha läst den aktuella boken. Sitta tyst och lyssna, eller lägga sig i samtalet. Är du redan med i en bokcirkel, varför inte ta hela bokcirkeln med dit? Låta ert samtal fortsätta in i Kritikersalongens, eller låta Kritikersalongens vara utgångspunkt för ert eget.

Vårens datum och böcker (medverkande presenteras allt eftersom de bokas)

Tors 25/2 kl 18.00 Katarina Taikons Zigenerska.
Medverkande Jenny Högström, Malin Krutmeijer och Arazo Arif.

Tors 31/3 kl 18.00 Stefan Lindbergs Nätterna på Mon Chéri

Tors 28/4  kl. 18.00 Nuruddin Farahs Kartor 

Tors 26/5  kl 18.00 Ann Jäderlunds djupa kärlek ingen 

 

Fri entré.

Te och kakor finns att köpa till självkostnadspris.

 


Kritikersalongen genomförs med stöd av Statens Kulturråd och i samarbete med Folkuniversitetet, Inst. för litteratur, idéhistoria och religion på Göteborgs Universitet, Kultur i Väst och bokcirklar.se. TACK!