Nyheter

Foto: Ponny Press

Litterär gestaltning c/o Göteborgs Litteraturhus

Postad den: 17 maj, 2023
Av: SG

Nu blommar syrénen hejvilt, det är examenstider och vi är mycket stolta över att överlåta Göteborgs Litteraturhus till en rad program curerade av nästa generations författare, redaktörer och poeter, samtliga studenter vid Litterär gestaltnings utbildningar på HDK-Valand:

 

Fredag 19/5: Releasefest för den tvärskandinaviska antologin SKROT. Kom för dans och en chans att spetsa ditt skandinaviska öra! Antologin innehåller texter av studenter vid Författarstudiet i Bø, Kandidatprogrammet i Litterär Gestaltning på HDK-Valand, Skrivekunstakademiet i Bergen, Författarstudiet i Tromsø och Författarskolen i Köpenhamn.

Måndag den 22/5: Andraårsstudenterna på kandidatprogrammet i Litterär gestaltning ger ut antologin ”den trehovede hest – den trehodede hesten – den trehövdade hästen” på nystartade Ponny Press, och passar därför på att bjuda in till en kombinerad releasefest och vernissage.

Antologins verk kommer att presenteras genom uppläsningar men också iscensättas på andra sätt, medan publiken njuter av morotskaka och stallhemligheter. Missa inte detta klapprande evenemang där ridskola möter skrivskola och sadelkammare och skrivkammare smälter samman till ett!

Tisdag den 23/5: Examensläsningar med avgångsklassen vid kandidatprogrammet i Litterär gestaltning, start 18.30, insläpp 18.

Onsdagen den 31/5: Examensläsning på norska, svenska och danska med avgångsklassen vid masterprogrammet i Litterär gestaltning, start 18.30, insläpp 18.

Onsdagen den 7/6: studenterna i den fristående kursen Autistiskt skrivande presenterar det neuroqueera Kritiker-numret. Temat för detta tidskriftsnummer är neurodiversitet. Författare och konstnärer som bryter mot eller står i dialog med neurotypiska textpraktiker utmanar en påbjuden tystnad och visar andra sätt att förhålla sig till språk och verkligheter. Kritiker nr 67 låter hälsa att de välkomnar weirdteori, paradoxal patologi och begärsvindleri.

 

Varmt välkomna!