Nyheter

Nu släpper vi programmet! Varmt välkomna till våra Scener & samtal 29-30 september!

Postad den: 12 juni, 2017
Av: SG

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL PROGRAMMET!

Litteraturen är på samma gång stark och sårbar. På vilka sätt kan denna sårbarhet och denna styrka hjälpa oss att förstå och motarbeta rasismens verkningar? Vilken roll kan litteraturen spela här och nu? De här frågorna har varit brännande aktuella i arbetet med programläggningen av dessa scener och samtal, som har uppstått ur ett behov av ytterligare platser, parallella med årets bokmässa, för att ge rum åt litteraturens kraft och mångfald.

Under våren har författare, arrangörer, journalister, bibliotekarier och läsare hört av sig med tankar, förslag och uppmuntran – vi är många som bidrar med programinnehåll, engagemang, tid och arbetskraft.

Med Scener & samtal vill vi öka möjligheten för alla som läser och engagerar sig i frågor som är djupt personliga och på samma gång gemensamma att komma samman för att lyssna, prata, tänka och läsa tillsammans.

I programmet ryms en lång rad läsningar av poeter och författare, här finns samtal om aktuella böcker och en mängd seminarier som på olika sätt tar upp frågor kring hur vi vill leva tillsammans och hur vi bäst värnar det demokratiska samhälle vi är en del av.

Tack till alla som bidrar till programmet och tack till alla ni som deltar som publik – hjärtinnerligt välkomna!

 

/Jesper Brygger (konstnärlig ledare), Sofia Gräsberg (verksamhetsledare), Styrelsen och Göteborgs Litteraturhus medlemmar.