Nyheter

Plats. Poesi. Periferi. – utlysning av lyrikresidens i Hylte

Postad den: 26 september, 2016
Av: Tora Ljusberg

Lyrikresidens i Hylte
24 april–19 maj 2017

Art Inside Out erbjuder sex poeter fyra veckors residens i vackra Hylte kommun med boende, resor, arbetslokaler och ekonomisk ersättning (ca 40 000 kr med F-skatt) under tiden 24 april–19 maj 2017. Det är en möjlighet att arbeta enskilt och även tillsammans med andra nordiska poeter utifrån temat plats, poesi, periferi.

Svensk-, norsk- eller danskspråkiga poeter kan under fyra veckors residens i Hylte kommun utveckla sitt skrivande och bidra med kritik och inspiration till varandras texter. Syftet med residenset är att författarna ska utgå från platsen och teman som är knutna till den såsom periferi, utkant, gräns och landsbygd. Fokus ligger på den skapande processen.

Ansök senast 25 november

Läs mer och gör ansökan HÄR


ART INSIDE OUT
Art Inside Out är en ny institution för professionellt kulturskapande och kulturutveckling som bygger på residens. Institutionen startade sin verksamhet 1 januari 2016 och drivs av de halländska kommunerna och Region Halland i nära samverkan.


Residenset Plats. Poesi. Periferi. är ett samarbete mellan Art Inside Out, Göteborgs Litteraturhus, tidskriften Provins och Litterär gestaltning vid Akademin Valand.